sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Janssoninpatee ja "sillivoileivät"

HUOM. blogitus on tehty vapuksi, mutta janssoninpatee käy oikein hyvin nyt uusien perunoiden kanssa!

Vappuna monet tarjoavat jostain syystä sillivoileipiä. Minun voikkarini maistuvat niin lähelle janssoninkiusausta kuin vähintään 12 vuoden takaa muistan. Jansson oli sekaaniaikojeni mieliruokia. Toki tämän ruoan voi pistää tarjolle yksinkertaisesti porkkanapateenakin. Kyseessä on kapriksia lukuun ottamatta raakaruoka.  

Jos haluaa viettää vappua ulkona piknikillä palellen, voi eri ainekset pakata kukin omaan rasiaansa ja koota voikkarit paikan päällä. Pateella voi myös täyttää tomaatteja, paprikoita tai sen voi pistää tarjolle dippinä. 






















3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
2½ dl auringonkukansiemeniä tai manteleita tai cashewpähkinöitä
½ dl hapankaalia
½ dl kapriksia
½ dl tuoretta tilliä tiukkaan puristettuna
½ dl aurinkokuivattua tomaattia (tai hieman enemmän)
½ mehukkaan sitruunan mehu
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kylmäpuristettua öljyä
1 tl ruusu- eli rosepippurirouhetta tai -jauhetta
1 tl sipulijauhetta
1/4 tl valkopippuria
(suolaa)

Jauha kuivat siemenet, pähkinät tai mantelit kuivassa tehosekoittimessa jauheeksi. Itse käytän tähän manteleita.
Pane monitoimikoneeseen aurinkokuivattu tomaatti pilkottuna sekä kaikki muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Tilli voi jäädä vähän pätkiksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi makuaineita. Itse lisäsin tähän vielä 1/3 tl lakritsijauhetta, koska se sopi tähän ja pidän siitä kovasti.

Leipä on ostettu he-vi-osastolta, mieluiten luomuna. 

 
Kuoritaan bataatti ja leikataan siitä 3 mm:n paksuisia viipaleita. Levitetään janssoninpateeta paksulti viipaleille. Päälle pannaan tillinoksa ja pieni sitruunalohko ja muita kasviksia. 

Söin kaikki kerralla, seisaaltaan. 

Raakaravintovalmennettavani ja live-kurssilaiseni ovat pitäneet bataattivoikkareista tahinilla ja avokadolla ja kasviksilla päällystettyinä.

MUOKATTU 6/2017: Uusi nettivalmennusryhmäni HELLATTOMAN KOKIN RAAKARAVINTOVALMENNUS alkaa heinäkuun 2017 alussa. Jos haluat vihdoinkin tuoreuttaa ruokavaliotasi ja sen myötä lisätä virkeyttäsi ja terveyttäsi tai ehkä laihtua, tule mukaan! Lue blogistani lukuisten valmennettavieni onnistuneista elämänmuutoksista. Lisäinfoa täältä:
 http://hellatonkokki.blogspot.fi/2017/05/hellattoman-kokin-raakaravintovalmennus.html
Lue myös monissa valmennuksissani mukana olleen Päivi Kankaanpään kerrontaa viime valmennuksesta: 
 http://hellatonkokki.blogspot.fi/2017/05/veriarvot-paranivat-raakaravinnon-myota.html
Alkamassa on viimeinen valmennukseni pitkään aikaan, kenties lopullisesti.

Jääbrownie, suklaakerros alapuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti