Kurssit

Uusi nettivalmennus alkaa 3.7. Sen avulla lisäät raakaravintoa ruokavalioosi niin paljon kuin haluat ja opit juuri itsellesi sopivat ruoanlaitto- ja ateriarutiinit. Tämä on viimeinen valmennukseni. Ilmoittaudu nyt! Lisätiedot:

http://hellatonkokki.blogspot.fi/2017/05/hellattoman-kokin-raakaravintovalmennus.html

Uusin kirjani Hellattoman kokin elävä raakaravinto (Moreeni, 2017, 288 s.) sisältää elävän raakaravinnon perusteet ja n. 180 reseptiä. Hanki kirjakaupasta.


Syksyn 2017 opistokurssit tulevat sivulle myöhemmin (ilmoittautumiset suoraan opistoon).



Voit pyytää minut pitämään raaka- ja elävän ravinnon kurssin tai raakanamikurssin ja koota ryhmän.

mea.salo(a)netikka.fi, p. 050 597 7307

 

Otteita kurssipalautteista eräältä kurssilta:

"Lähes raakaravintoummikkona tulin ja kurssilta lähdin monipuolisia, kokeiltuja reseptejä mukanani. Kaikkiaan hieno kokonaisuus sympaattisessa ohjauksessa." Anne Hakkarainen

"Käytännönläheistä ja ei-tiukkapipoista opetusta." Taina Kaihlanen

"Olen nauttinut joka hetkestä ja olen oppinut taas paljon, vaikka olenkin kauan tehnyt ja syönyt tätä maukasta ruokaa. Olen kiitollinen, että olen löytänyt elävän ravinnon, koska voin hyvin ja haluan itsekin opettaa tätä ilosanomaa. Opetus oli selkeää ja hyvin ymmärrettävää." Tarja Sipilä

Voit radiohaastatteluni täältä: http://areena.yle.fi/radio/2148456

Kuvan pitsa on valmistunut kuivurissa, vaikka meneekin tarjolle uunipellillä. Pitsapohja on tehty gluteenittomista  jyvistä tai siemenistä, päällä on tomaattikastiketta ja siemenjuustoa, marinoituja sieniä, rucolaa ja paprikaa.

Opetan ihmisiä lisäämään elävää raakaravintoa omaan ruokavalioonsa. En siis yritä käännyttää ketään raakailijaksi. Kotona voi itse kukin tehdä raaka-aterioita siinä määrin kuin haluaa, nauttia niistä ja tuntea muita hyvää tekeviä vaikutuksia. Etukäteistaitoja ei tarvita, kunhan veitsi pysyy kädessä. Kurssin käytyäsi osaat tehdä puuroja, pehmiksejä, pirtelöitä, salaatteja, keittoja, pyöryköitä, patoja, juustoa ja vaikka pitsaa ja lasagnea. Makeannälkään leipaiset tortun, muffeja, karkkeja sekä pyöräytät vaikka jäätelöä. Opistojen kursseilla käydään yleensä läpi myös elävän ravinnon periaatteita kuten idätystä, versotusta, oraan kasvatusta, mehustusta ja kuivatusta.

 Lasagne on tehty kesäkurpitsasta ja paljolti samoista aineksista kuin pitsa.

Kursseillani kurssilaiset laittavat ruoat, näin oppii parhaiten ja tulee varmuus osaamisesta. Itse kokkaan vain, jos tilaa on niukasti. Ohjauksessani ruoat onnistuvat ja kurssilaiset voivat toteuttaa myös luovuuttaan. Pidän pyynnöstä kursseja työyhteisöille, kaveriporukoille, perheille ja muille poppoille. Tulen kouluihin ja kurssikeskuksiinkin. Kun joskus pyydetään pitämään vain luentoa, muutan sen kurssiksi, jos mahdollista. Terveellisestä ruoasta voi puhua, mutta pelkkä kuunteleminen harvoin johtaa mihinkään. On tärkeää saada MAISTAA ruokia, ja mieluiten vielä itse tehtyinä.

                               Salaatteja, dippejä ja pyöryköitä. Raakaravinto on värikästä.

"En olisi ikinä uskonut, miten monipuolisesti raakaruoasta saa kaikenlaista hyvää, ja että se todella täyttää vatsan." Näin sanovat ne, joille kurssi on ensikosketus elävään raakaravintoon. Arkiruoka sekä monet makeatkin herkut valmistuvat muutamassa minuutissa. Pääasiassa samat mausteet ovat käytössä mitä keittiöstä yleensäkin löytyy. Suurin osa aineksista löytyy marketeista.

Lakritsipallot hupenevat nopeasti.


Kurssipalautteita:

 

"Monipuolinen, käytännöllinen kurssi! Madaltaa kynnystä kokeilla kotona reseptejä! Kiitos!" Susanna Kariniemi

"Lähdin ihan mielenkiinnosta kurssille. Yllätyin ruokien hyvistä mauista ja helppotekoisuudesta." Tarja Puntila

"Oli tosi kivaa ja tuli monipuolista tietoa terveellisestä syömisestä. Ruoka oli tosi maukasta. Vetäjä oli huumorintajuinen ja osasi asiansa. Kannatti osallistua." Kiittäen Anneli